Herenweg 57

1718 AC Hoogwoud

€ 1.250.000 k.k.

Neem contact op
687m2 wonen
610m2 perceel
8 slaapkamers
C energielabel

Omschrijving

ZIJ presenteert deze prachtige gerenoveerde stolpboerderij met goedlopende B&B in het bijgebouw. Altijd al gedroomd van zeeën van ruimte plus het runnen van een geweldige bed and breakfast? Dan is dit uw kans!

De prachtige stolpboerderij is in de afgelopen 20 jaar volledig opnieuw opgebouwd en in originele glorie hersteld. Deze stolp, oorspronkelijk uit 1857, voldoet aan de nieuwste bouweisen en is dus ook perfect geïsoleerd en gemoderniseerd. De rieten kap is recent volledig vernieuwd. De stolpboerderij bestaat uit een woonhuis met achter een (inpandig bereikbaar) bijgebouw waar onder andere de bed and breakfast in gevestigd is. Door de centrumbestemming zijn er ook andere doeleinden mogelijk, u bent van harte welkom deze te komen ontdekken.

Indeling:

Woonhuis (stolpboerderij):
Entree via de voordeur. In deze enorm ruime hal is de garderobe, uitgebreide meterkast en zelfs nog een bedstede te vinden. De hal is namelijk ruim genoeg om een slaapkamer van te maken zodat er ook een mogelijkheid is tot beneden slapen. Een van de vijf (!) badkamers ligt namelijk naast de hal.
De zeer ruime woonkamer heeft diverse leuke knusse plekjes. De volledige begane grond is voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming. Liever warm worden bij een houtkachel? Ook dat is mogelijk, deze is namelijk net nieuw geplaatst en zorgt voor warmte en sfeer in de boerderij.

Thuis werken kan in het kantoor aan de voorzijde, optioneel kunnen dan ook nog de mooie darsdeuren openen voor extra daglicht.

Beneden vindt u de ruime woonkeuken vinden met granieten werkblad, gasfornuis, divers inbouwapparatuur en karakteristieken elementen. Er is veel kastruimte en divers apparatuur is in de afgelopen 2 jaar vernieuwd. Tussen de stolpboerderij en het bijgebouw zit nog een extra woonkamer/tuinkamer welke toegang geeft tot de gezellige binnentuin.
Op de begane grond bevindt zich de eerste badkamer met dubbele wasbak, ruime douche en ligbad. Aan de rechterzijde is de oude kalverenstal omgetoverd tot compleet ingerichte bijkeuken.

Op de eerste verdieping van het woonhuis zijn momenteel 2 slaapkamers gemaakt, maar er is genoeg ruimte om hier, naar wens, meerdere slaapkamers te creëren. Via de trap komt u uit op de ontzettend ruime overloop. De slaapkamer aan de voorzijde is maar liefst 11 meter lang en beschikt over een eigen badkamer met dubbele wastafel, toilet en ruime inloopdouche. Door het grote raam in de klokgevel van de stolpboerderij is dit een heerlijk lichte kamer. Een van de kamers is ingericht als grote inloopkast. Aan de achterzijde van de woonboerderij bevindt zich de tweede slaapkamer welke ook beschikt over een eigen badkamer en een gezellig nisje waar zelfs nog plek is voor een tweepersoonsbed.

Bijgebouw:
Via de zijentree komt u binnen bij de centrale hal. Momenteel worden hier de gasten ontvangen voor de goedlopende Bed and Breakfast welke zich op de eerste verdieping bevindt. Op de begane grond van het bijgebouw zijn er verschillende ruimtes die naar eigen wens kunnen worden ingedeeld. Momenteel worden de ruimtes gebruikt als opslagkamer en een poppenmuseum. De garage aan de linkerzijde biedt ruimte aan het stallen van voertuigen en/of als opslagruimte. Ook zouden deze ruimtes nog omgebouwd kunnen worden tot extra B&B vertrekken.

Bed and breakfast:
De goedlopende bed and breakfast bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een mooie houten trap.
Aan beide kanten van het bijgebouw heeft de B&B een ruime woonkamer, slaapkamer, nieuwe badkamer, minibar en inloopkast. Ook is er een (vintage) keuken die de gasten kunnen gebruiken.

Tweede verdieping bijgebouw:
De tweede verdieping heeft nog 2 grote zolderruimtes die naar wens kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld als extra slaapruimtes voor gezinnen die in de B&B willen overnachten.

Buiten:
Het geheel staat op een perceel van 610m2 grond en heeft de tuinen aan de linker- en rechterzijde. De tuin aan de linkerzijde is ook recent vernieuwd en heeft een ligging op het zuiden. Hierdoor heeft u de hele dag zon aan deze zijde.

Omgeving:
Hoogwoud is een charmant dorp in Noord-Holland, bekend om zijn gezellige dorpsgevoel en prachtige groene omgeving. Hier vind u rust en ruimte, met talloze wandel- en fietspaden door uitgestrekte weilanden en langs historische boerderijen. De nabijgelegen natuurgebieden zoals het Waardje bieden volop mogelijkheden om te genieten van de natuur. Daarnaast is er een sterk gemeenschapsgevoel, met lokale evenementen en markten die mensen samenbrengen. Dankzij de centrale ligging bent u bovendien in korte tijd in steden als Alkmaar en Hoorn, wat Hoogwoud een ideale plek maakt voor mensen die de balans zoeken tussen rust en stadse voorzieningen.

Bijzonderheden:
– Vele mogelijkheden
– Zeer goedlopende B&B (omzet kan worden medegedeeld tijdens een bezichtiging)
– Uitbreidingsmogelijkheden voor de B&B
– 687 m2 woonoppervlakte
– 2410 m3 inhoud
– 5 badkamers (waarvan 3 in de stolpboerderij en 2 in de B&B)
– 3 keukens (2 in de stolpboerderij en 1 in de B&B)
– Gemoderniseerd in de afgelopen 20 jaar, voldoet aan de nieuwste bouweisen.
– Gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming

Bent u geïnteresseerd in de woning? Dan komen we graag met u in contact en plannen we een uitgebreide bezichtiging in.

Kenmerken

Algemeen
  • Vraagprijs € 1.250.000 k.k.
  • Status Beschikbaar
  • Aanvaarding In overleg
Energie
  • Energieklasse C
  • Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Volledig geisoleerd, Hr glas
  • Verwarming Cv ketel
  • Warm water Cv ketel
Bouw
  • Soort woonhuis Woonboerderij
  • Type Vrijstaande woning
  • Bouwjaar 1906
  • Soort bouw Bestaande bouw
Buitenruimte
  • Type buitenruimte(s) Achtertuin, Zijtuin
  • Hoofdtuin locatie Zuid
  • Hoofdtuin breedte 4 meter
  • Hoofdtuin lengte 19 meter
  • Hoofdtuin achterom Nee
Oppervlakte en inhoud
  • Woonoppervlakte 687m2
  • Overige inpandige ruimte 69m2
  • Inhoud 2411m3
  • Perceeloppervlakte 610m2
Indeling
  • Aantal verdiepingen 5
  • Aantal kamers 15
  • Slaapkamers 8
  • Aantal badkamers 5